Хочу бути поліцейським 👮🚦


11 серпня в рамках п’ятого етапу проекту «Кids police city» в бібліотеці відбувся захід за темою
«Безпека на дорозі – безпека життя». Його провели бібліотекар Алла Павловська та інспектор із зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції старший лейтенант Михайло Чорнолата.


З вітальним словом до гостей звернулася Алла Павловська. Найменші учасники малювали, розфарбовували картинки з відповідної теми правил дорожнього руху. У такій творчо-пізнавальній динаміці діти повторили дорожні знаки та виявили свої здібності до малювання. До цього уроку долучився й батько донечки Алінки, бабуся з онучкою Надійкою. Всі разом вони почувалися впевненіше та затишніше!

За читацькими столами проходили конкурси на кмітливість, на знання правил дорожнього руху. Діти утворили чотири команди:"Дорожній рух"; "На пішохідному переході"; "На паркінгу"; "Дорога до школи".Завданням у конкурсантів було - розглянути малюнки і розповісти про свої дії. А ще учасники заходів знаходили відмінності на малюнках, тощо. Михайло Чорнолата екзаменував дітей.

А потім на подвір'ї бібліотеки найактивніші малюки попробували на собі роль патрульного на автотреці. Діти у інтерактивних іграх виявились справжніми професіоналами: зупиняли водіїв-порушників правил дорожнього руху, робили їм зауваження. Комплекс заходів з поліцією, окрім іншого, виконує і профорієнтаційну функцію. Спостерігаючи усе побачене, у дітей народилась мрія - стати поліцейськими. Особливо велику роль у цьому зіграв той факт, що їм дозволили вдягнути спецодяг поліції! Нехай же мрії дітей стануть реальністю!

Наприкінці заходу всі присутні переглянули мультфільми. По завершенню - фото на згадку та призи. Найсмачніше всього було – морозиво від спонсорів. Захід закінчився віршиком, який вигукнули учасники:
Світлофор –наш оберіг.
Багатьом життя зберіг.
Кольори його яскраві,
Завжди в русі, різні,жваві…
На зелений лиш рушай.
І у справах поспішай. 

                                                                                                                    Людмила Любацька
 














Коментарі