На майданчику грай, правила не забувай 👮🚦


2 вересня для жителів хутора Шевченка біля приміщення бібліотеки №14 спільно з представниками поліції відбулась презентація інтерактивного заходу«На майданчику грай – правила не забувай», що є завершальним етапом проекту «Кids police city». Справжнім святом для мешканців мікрорайону стала участь музикантів відомого вінницького муніципального джазового оркестру «Він-Бенд» (художній керівник і диригент заслужений артист України Валерій Новосад), котрі виступили з концертом. В полоні джазу, відомих класичних мелодій, талановито інтерпретованих музикантами, перебували усі захоплені концертом глядачі.
Та найшановнішими гостями цього унікального заходу знову були діти. З невимушеністю і дитячою безпосередністю вони розважалися тут таки, під час концерту, каталися на роликах та велосипедах, бавилися кольоровими кульками. Особливу увагу дітей привернула чергова новинка, подарована меценатами проекту «Поліція та діти», який упродовж двох місяців реалізовувався на території бібліотеки, - іграшкова міні-заправка для пального, дитячі хатинки, нові дорожні знаки, настільні ігри, пазли, іграшкові машинки та різні цікаві книги з поліцейської тематики Утіхи від такої іграшки було ціле море!

Ведучою святкової програми була головний методист бібліотечної системи міста Тетяна Анатоліївна Верещак, яка зі своїми обов’язками на святі справлялася віртуозно, з чималим мистецьким хистом. Вона наголосила, що проведений разом з бібліотекою проект «Поліція і діти» напередодні нового навчального року був дуже корисним, бо сприяв розумінню і дотриманню дітьми правил вуличного руху, що дуже важливо для великого міста. Безумовно, започаткована цінна справа, ініціатива матиме подальше продовження.

Від авторів проекту за ці два місяці надійшло чимало подарунків, що мають практичне, навчальне значення, відзначила Т. А. Верещак. Усі вони стали надбанням бібліотеки №14 і завжди до послуг дітвори. Під час гри, уявляючи себе поліцейськими, юні жителі хутора Шевченка стають не лише дисциплінованішими на дорозі самі, але й схиляють до цього друзів, навіть батьків.

Людмила Любацька, бібліотекар


























Коментарі