Щоб осінь життя золотою була


1 жовтня - особлива дата, яку відзначає увесь світ. Це Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною асамблеєю ООН. А у нашій Україні святкується ще й День ветерана. Україна підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 р. щорічно відзначає цей день. Дещо пізніше, саме, 26 вересня 1997 року, з’явилася урядова постанова №1066 " Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку". Відповідно до наказу Президента України від 24 вересня 2004 року №1135/2004 1 жовтня в нашій державі відзначаємо День ветерана. Отже, до цієї дати працівники бібліотеки щиросердно запросили до себе на святкове дійство людей мікрорайону Хутора Шевченка, аби нагадати усім про наш обов’язок бути турботливими та милосердними до них, найповажніших, найшановніших членів суспільства.

Свято відбулось 30 вересня у читальній залі бібліотеки за святковим солодким столом. Співорганізаторами цих гостин були голова квартального комітету Філипівська Антоніна Іванівна та секретар цього комітету Березовська Тетяна Миколаївна. Спочатку провели екскурсію бібліотекою, розповіли про бібліотечний фонд, форми бібліотечної масової роботи. Усі присутні гості стали читачами бібліотеки. У колі друзів поважні гості почувались комфортно, в багатьох на очах бриніли сльози радощів та хвилювання. Керівник закладу Мандренко Світлана Станіславівнва звернулась до присутніх з вітальним словом. А далі музичне та поетичне вітання продовжили школярі: малі та юні хутірські таланти. Андрій Бершадський зачитав проникливі рядки поезії:
Хай буде мить - вона така прекрасна,
На серці літо квітами цвіте,
А на душі так сонячно і ясно,
Мов сяє в небі сонце золоте.
І це нічого, що на дворі осінь,
Її дощі не згасять почуття.
Нам доля щастя на поріг приносить
Тоді, коли ми любимо життя. 
Справжня віртуоз вокального жанру Валерія Ткачук подарувала гостям пісню про Україну. А Дарина Асауляк продемонструвала неабиякий хореографічний талант, станцювавши в стилі «степ». Активні читачі бібліотеки - Коняхова Юлія та Маковійчук Іванка - читали проникливі вірші українських поетів, присвячені батькам, бабусям, дідусям та воїнам різних буремних років.

Метою заходу було навчити молоде покоління шанувати людей поважного віку та віддати данину старшому поколінню. Адже ми так мало замислюємось над тим, хто вони для нашого життя, держави - особи поважного віку... Передовсім - це люди, які пройшли тернисті але й цікаві шляхи, це люди, які піднялись на найвищі вершини життя. Найбільше багатство цих людей – це їх життєвий досвід, знання, мудрість, передавані нам у спадок. Вони – носії класичної культури межі ХІХ-ХХ сторіч, того часу, в якому понад усе були честь, вихованість, толерантність, скромність.

Життя швидкоплинне, тому шануймо людей,старших за нас. Бережімо в душі гордість за них - своїх батьків, дідусів... Схиляймо голови перед ними! Бережімо та шануймо їх!

Людмила Любацька, бібліотекар










Коментарі