Лицарі козацької звитяги


11 жовтня поточного року після презентації в приміщенні бібліотеки книжково-ілюстративної експозиції "Лицарі козацької звитяги", яка була присвячена Дню українського козацтва, активних користувачів філії та її керівника - Мандренко С. С. було запрошено до історичного факультету Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського на захід, який був присвячений святковим датам 14 жовтня, що стало певним продовженням календарних заходів визначеної тематики. Ця подія була ініційована заступником декану з виховної роботи, доцентом Тучинським Віталієм Анатолійовичем.
З першою промовою виступила доцент кафедри історії та культури України факультету історії, етнології і права. Стадник Олена Олексіївна, яка розповіла про всесвітнє значення свята Покрова Пресвятої Богородиці та Дня захисника України. Наступне слово було надане Кайденюку Дмитру, який є одним із перших, хто стояв на майдані в м. Києві; він - воїн батальону "Айдар", займається суспільно-політичною діяльністю. Дмитро розповів про мужність українських хлопців, які перебувають на передовій, боронять нашу державу.

Особливо всім присутнім, в т.ч. і маленьким хуторянам, сподобався виступ тренера школи бойового гопака "Боривітер" Басистого Миколи. Він розповів про сам танець, а його учні Мартиненко Валентин та Чиско Микола продемонстрували основні елементи бойового гопака. Діти із великим захопленням слідкували за ними та намагались запам'ятати кожен рух виступаючих. Все було цікаво і вперше для читачів - підлітків з Хутора Шевченка: і великі зали одного з кращих університетів Вінниці, і виступи волонтерів та студентів музичного факультету, які виконали козацькі пісні на бандурі. А після творчого заходу їх запросили до студентського кафе, пригостили соком та чисельними смаколиками.

По завершенню - фото на згадку. Нові зустрічі - нові враження, які за допомогою в т.ч. і бібліотеки, збагачують уявлення дітей та підлітків про події історії рідної держави.















Коментарі