Прапор - символ нашої держави!


23 серпня в нашій державі велике свято - День прапора України.
Із проголошенням незалежності України віддали належне синьо-жовтому знамену й визначили його національним символом козацтва впродовж багатьох століть. Український народ не міг відкинути історичну традицію створення своєї держави саме під цим знаменом. А 28 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила державним прапором України синьо-жовтий стяг.

Таким чином, ми бачимо, що саме синьо-жовтий колір прапора має всі ознаки українського національного символу. Для українців це кольори чистого неба і пшеничного лану. Не випадково поєднання цих кольорів ми бачимо і на логотипі до Євро-2012 р., де на синьому тлі зображена квітка соняшника.

Отже, ці кольори зародилися в надрах українського народу, без будь-яких сторонніх впливів. Український прапор, який був довгий час національним символом, став згідно з 20-ю статтею Конституції Державним прапором України. І сьогодні наш синьо-жовтий прапор майорить у кожному місті і селі України.






До Дня державного прапора України в нашій бібліотеці-філії відбулась невеличка фотосесія працівників бібліотеки. Виявила нестримне бажання фотографуватися з прапором і наша юна читачка Аліса. Ось такі світлини з нашим рідним стягом. 
Щиро вітаємо всіх з прийдешніми святами та бажаємо мирного неба у вільній нашій державі. 
Слава Україні!













 

Коментарі