Мови різні - душа одна


21 лютого бібліотекар Світлана Мандренко стала гостем літературно-мистецького свята, що відбулось в обласній науковій бібліотеці ім. Тімірязєва в рамках культурологічного проекту "Мови різні - душа одна". Почесними гостями заходу були: Олександр Крученюк, заступник голови Вінницької облдержадміністрації, Дамян Цярціньскі, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці, Станіслав Городинський, начальник обласного управління культури і мистецтв та ін.
На святі прозвучали вірші, проза, кращі музичні твори у виконанні представників різних національних товариств. Серед виступаючих були творчі колективи та аматори з Вінницького обласного землятства білорусів, ГО "Вінницька обласна азербайджанська община "ОГУЗ", Вінницької обласної громадської організації "Арго", Бершадської Єврейської громади, Вінницького регіонального центру культури та мистецтва циганського народу "Девлеса, ромале".

Польську сторінку свята в координації з ГО "Конфедерація поляків Поділля - ХХІ ст." доповнили віршовані рядки польською мовою від Мандренко Світлани та активного користувача філії №14 - Кондратюк Олени. Присутні від усього серця аплодували нашим представникам за щире, емоційне виконання творів польської класики. По закінченню заходу керівникам національних товариств і учасникам свята були вручені почесні грамоти та цінні подарунки.








Коментарі