Поліцейська академія на Хуторі Шевченка 👮🚦


21 липня мешканці Хутора Шевченка рано встали, гарно одягнулись і різними шляхами, вуличками,стежками попрямували на звуки музики, до святково прибраного приміщення головного культурного закладу свого мікрорайону - бібліотеки-філії №14.
У цей день громадська організація "Культурний Всесвіт" спільно із Закладом культури "Вінницька міська централізована бібліотечна система" та з представниками поліції розпочали перший і єдиний у Вінниці проект «Кids police city».
Мета проекту - нагадати дітям та дорослим «Закон безпеки дорожнього руху»; розвивати творчий потенціал дітей; виявити та підтримати юні таланти, підвищити рівень довіри населення до правоохоронних органів та побудувати партнерство і взаємодію між поліцією і населенням.

Працівники бібліотек - філії №14 та центральної міської ім. І. Бевза - зробили все для того, щоб урочистості стали справжнім святом мікрорайону.Із вступним словом до присутніх звернулась співавтор проекту Верещак Т.А. головний методист ЦМБ, а також керівник бібліотеки-філії №14 Мандренко С.С. та представники Управління патрульної поліції у Вінницькій області. Розпочався захід з музичних та поетичних вітань присутнім від користувачів бібліотеки. Валерія Ткачук заспівала пісню «Хай радіють усі». Дарина Асауляк запам’яталася граційністю справжнього майстра у танці «Степ». Вірші про світлофор, дорожню абетку, правила дорожнього руху прозвучали у виконанні Софії Собчук, Станіслава Березовського, Лізи Подолян, Володі Гончарука, Іванки Маховійчук, Романа Вовчука. Це був справжній концерт – огляд талантів місцевої дітвори. Сонячний день та сонячні обличчя дітей наче освітили цей важливий пізнавальний проект, надали йому піднесеного шарму.

Для юних мешканців та їх батьків було презентовано конкурсно-розважальну програму «Зелений вогник», облаштовано яскраву фотозону, ознайомлено з дитячим ігровим майданчиком. Цього дня на бібліотечному подвір’ї панувала небуденна, святкова атмосфера. Було людно та весело. Кольоровими барвами вигравали стрічки з яскравими кульками над містечком, де обладнано автотрек із умовами дорожнього руху у мініатюрі: з розміткою, знаками та світлофорами. Сюрпризом для малечі став заїзд на територію містечка справжнього поліцейського авто. Пізніше всі діти мали можливість посидіти за його кермом поряд з поліцейськими, сфотографуватися на пам'ять. Радощі били аж за край!

У конкурсах брали участь не тільки діти, але й батьки. Загальну радість викликало нагородження кращих пам’ятними сувенірами та морозивом від ТМ «Ласунка».
На завершення "Зеленого вогника" з неба раптом пішов рясний дощ, який наче освятив все,що тут відбувається! Малеча радісно ховалась від дощу у дитячі намети, подаровані бібліотеці від спонсорів проекту. Бібліотека мікрорайону Хутір Шевченка ще більше стала схожа на рідну домівку для кожного.

На цьому заходи проекту не завершилися, його наступні етапи пройдуть згідно графіка. Наступна зустріч відбудеться у середу 25 липня, під час якої буде презентовано літературу, настільні ігри, пазли про правила дорожнього руху.

Правовий коментар до проекту:
"Сьогодні в Україні діють єдині Правила дорожнього руху, які мають нормативний характер. Вони затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року №1306 і як правовий документ, що ґрунтується на Законі України «Про дорожній рух», установлюють чіткий порядок здійснення руху транспортних засобів і пішоходів, дотримання якого забезпечує безпеку учасників дорожнього руху… Будь-які відступи від положень Правил можуть призвести до дорожньо-транспортних пригод, заподіяння збитку майну, заподіяння шкоди здоров’ю людей і навіть до людських жертв. Щоб уникнути цих наслідків, необхідно точно виконувати вимоги Правил. Знання Правил є обов'язковим для кожного учасника дорожнього руху, а чітке виконання їх положень сприяє взаємній довірі і повазі, безпечному співіснуванню на дорозі всіх учасників дорожнього руху. Незнання Правил дорожнього руху не звільняє від відповідальності за їх порушення".
Проект «Кids police city» впроваджується за підтримки Інноваційного Фонду з питань взаємодії з громадськістю на засадах партнерства (CPIF), Проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАС), що реалізовується в Україні компанією "Агрітім Канада Консалтинг ЛТД" за фінансової підтримки уряду Канади.



















  


























Коментарі