Осінні канікули - в бібліотеці


З 1 листопада ми започаткували креативні канікули для місцевої дітвори та школярів. Назва цієї цікавої акції: «Осінні канікули на хуторі поблизу Десенки». До речі, це перший захід мого авторського культурологічного проекту «Вечори на хуторі поблизу Десенки» (майже за Гоголем). А підтримати проект вирішили Вінницька міська організація Національної спілки письменників України, громадська культурологічна організація «Русалка Дністровая» та Національна спілка краєзнавців України.
- Для бібліотеки та її книжок немає канікул, - заявила я на початку акції спільно з колегою Аллою Павловською. Ми запевнили, що в канікулярні осінні дні діти на хуторі Шевченка, провідавши свою бібліотеку, будуть забезпечені цікавим змістовним дозвіллям. І от уже в перший день осінніх канікул, 1 листопада, в бібліотеку позбігалося чимало хутірської дітвори. Тут на неї чекали різноманітні ігри, розваги, майстер-клас, вікторина, можливість познайомитися з новинками літератури та преси й обговорити їх.

Ми провели з юними «всезнайками» пізнавальну вікторину «Різними бути цікавіше». Ми задавали хлопчикам та дівчаткам різноманітні загадки та запитання про історію та природу рідного краю, галузі людської діяльності. Приємно, що учасники вікторини проявили своє уміння не лише абстрактно мислити, але й непогані знання з музики, кіно, мистецтва, навіть космосу. Стежкою пізнання нових істин стала й колективна своєрідна мандрівка сторінками нового випуску журналу «Джміль». Юні читачі по черзі вголос зачитували улюблені сторінки видання: оповідки, інформаційні повідомлення в ньому.

Пізніше в бібліотеці пройшов черговий майстер-клас. Хлопчики та дівчатка відремонтували один із пошкоджених сувенірів, подарований філії відомим лікарем, автором краєзнавчих книг В. Пінчуком з Могилева-Подільського. Це сувенірний футбольний м’яч, виготовлений в Африці з рідкісної породи деревини і привезений В. Пінчуком з зарубіжного службового відрядження.

Позитив першого канікулярного дня в бібліотеці проявився не лише в цікавих годинах дозвілля, але й в тому, що діти відчули свою згуртованість, дехто ближче познайомився один з одним, а відтак намітилося формування активної постійної читацької групи з числа школярів молодших та середніх класів. Бібліотека для них стає рідним теплим домом. Попереду юних читачів хутора Шевченко чекає чимало цікавих зустрічей, літературних ранків та різноманітних святкових ігор й видовищ в улюбленій бібліотеці. Алла Павловська, наприклад, зараз працює над циклом сценаріїв новорічних і різдвяних дійств, на які будуть запрошені до бібліотеки і діти, й дорослі.

Людмила Любацька, бібліотекар





Коментарі