Ювілейний творчий вечір Михайла Каменюка


Зустріч відомого українського поета Михайла Каменюка з колегами по Спілці письменників, студентами, бібліотечними працівниками та місцевою інтелігенцією, читачами пройшла в бібліотеці 14 листопада. Зустріч відбулась у дні 70-річного ювілею Михайла Феодосійовича, але байдужий до помпезності поет і його гості разом створили домашню атмосферу. І вийшло, як замислювалось очолюваною Каменюком громадською організацією «Русалка Дністровая» – перший вечір в оазі культури на околиці Вінниці в рамках серії творчих зустрічей авторського проекту Людмили Любацької «Вечори на хуторі поблизу Десенки».

В заході взяли участь і вітали М. Каменюка директор бібліотечної системи міста Ірина Івасюк, головний методист Тетяна Верещак, бібліотекар Алла Павловська, письменники Андрій Стебелєв, Анатолій Мартинюк, Валентина Сторожук, Наталка Доляк, творча юнь з числа учнів коледжу Тернопільського Національного економічного університету та школярів села Хижинці Вінницького району зі своєю вчителькою, поетесою Ольгою Вітковською-Сотніченко.

В залі бібліотеки влаштована цікава виставка «Колись він скіфом був, колись…», в якій широко представлено життєвий і творчий шлях М. Каменюка – письменника, журналіста, громадського діяча. Своїми думками з присутніми ділились письменники. Співав для присутніх відомий ромський дует Наталії та Андрія Сенченків - подружжя поетів та виконавців. А головне – лунали поезії Михайла Каменюка у авторському виконанні.

Відтепер наша бібліотека стане майданчиком для творчих вечорів вінницьких письменників, їхніх зустрічей з читачами. Так вирішили учасники та організатори заходу. М. Каменюк запропонував започаткувати також благодійну акцію з поповнення книжкового фонду бібліотеки і одразу передав їй добірку своїх книг. Ініціативу підтримає й Вінницька міська письменницька організація, заявив А. Стебелєв, який також подарував бібліотеці книги своїх поезій. Майже всі присутні на заході в цей день стали читачами бібліотеки, заповнивши свої читацькі формуляри, а також отримали збірку поезій М. Каменюка з його автографом.

Людмила Любацька повідомила, що в рамках проекту «Вечори на хуторі поблизу Десенки» будуть здійснюватися виїзні засідання творчих клубів, які народилися при бібліотеці в останні дні. Усе це разом збагатить читацький загал бібліотеки, сприятиме долученню хуторян до книги, мистецтва, світу прекрасного.

- Вінницька бібліотека № 14 обрана мною не випадково для творчого звіту перед читачами, - сказав Михайло Каменюк. - Дякуючи енергійному і талановитому керівництву бібліотечним світом Вінниці в особі Ірини Олексіївни Івасюк, підтримці її ініціатив міською владою на віддаленій околиці нашого обласного центру з’явилась не просто чудова, а найкраща бібліотека нашого міста, по-сучасному оснащена, по-домашньому затишна і тепла. І сподіваюся, що тут пройде серія цікавих зустрічей усіх без винятку письменників краю з читачами і це додасть відповідного шарму у вінницьке культурне середовище. «Вечори на хуторі поблизу Десенки» - це творча інтрига, загадка, натхнення, втілення найсміливіших рішень!" Прес-служба громадської організації «Русалка Дністровая».

Людмила Любацька










Коментарі