Бібліотека - центр дозвілля і навчання ІТ


Працівники бібліотеки, завдяки наявності безкоштовного доступу до Інтернет, надали можливість юним відвідувачам бібліотеки започаткувати SCRATCH - тусовку з вивчення ІТ технологій, яким керує активний учень-читач бібліотеки Іван Літинський. Чи не щодня і на вихідні місцеві школярі заходять до бібліотеки щоби поспілкуватись із своїми однолітками про своє улюблене заняття. Справжнісінькі фанати чи знавці ІТ. Але чому дивуватись? Нинішній світ вимагає швидкого адаптування в соціумі, вимагає креативу в усьому і в мисленні також; вимагає це і технічний прогрес. Без комп’ютерів людству вже не обійтися! І ось знайомтесь з хуторянськими програмістами, які уже самостійно розробляють алгоритми та програми: музичні, ігрові, наукові тощо…

Їх імена звучать гордо - це очільник клубної тусовки - Іван Літинський, Ростислав Тарчевський, Юлія Конюхова, Андрій Гонтар, Андрій Трач, Михайло Ільчук, Захар Іванісов, Володимир Гончарук, Надія Остапчук, Дмитро Ошовський, Ірмас Ошовська, Роман Волинець та інші. До вашої уваги інтерв’ю бібліотекаря Людмили Любацької з Іваном Літинським.

- Який перший крок то твого хобі?
- Жоден програміст не стане спеціалістом, якщо не буде знати простих математичних дій. Лише потім братись за справу. Спершу краще вивчити JavaScript або Python, Потім всі ці знання потрібно закріпити практичними навиками.

- Як правильно використовувати пошуковик?
- Програміст має вміти шукати інформацію.Кожна система пошуку має приховані можливості і доповнення. Ігру створюю на двигуні Unity.

- Чи потрібне знання англійської мови?
- Звісно! Вона допоможе використовувати іноземні ресурси та спілкуватись з з закордонними та іноземними спеціалістами.

- Чи потрібно пройти якесь навчання?
- Так! Онлайн-курси. Там є цінні та унікальні знання,поради від відомих професорів цієї справи. Є також інтерактивні завдання з програмування…

На завершення юні програмісти порадили всім бажаючим читати Н. Гілл «Думай і багатій», С. Кові «7 звичок високоефективних людей».



Коментарі