Почути мову фарб


16 лютого Людмила Любацька провела для дітей урок малювання. Метою та завданням уроку було формування творчої особистості, уміння відчути "мову фарб" під "диригуванням" пензля художника, проявити та поглибити свою фантазію та творчу уяву, розвивати образне мислення, вчитись передавати свій настрій, емоції, радість чи смуток засобами малюнка. Людмила Любацька розповіла дітям про пейзаж, як жанр образотворчого мистецтва. Юний художник Андрій Гонтар підготував для ровесників розповідь про китайське мистецтво, в якому виник пейзаж. Далі діти малювали пейзажі настрою за системою Арнольда Бекліна. В хід пішли акварельні фарби, а тематикою пейзажу були зимові краєвиди. Під час колективного обговорення дитячих робіт усі дійшли до висновку, що мова фарби - це її колір, а звучання фарби - це її відтінки та світлотіні.

Під час заняття всі діти були винятково уважні і зосереджені. Малюнок для кожної дитини - це спосіб самовираження, можливість заявити про себе з допомогою пензля, фарби чи олівця. Такі уроки не проходять безцільно, вони допомагають виявляти таланти та здібності у малюванні. Рідко який малюк з перших років свого життя не малював щось. А тепер настав час робити це усвідомлено.

А потім настав час експериментів, імпровізації. Після фарб у хід пішли кольорові олівці, пластилін, з якого створено численні фігурки, художні вироби.Не важливо, чим дитина малює, з чого виліплює. Головне, що вона абстрагує свої спостереження у художні образи. Майстер-клас Людмила Любацька проводила у супроводі музики.

Посилаючись на свій досвід у малярстві, Людмила Любацька переконана, що жанр пейзажу найдоступніший для моделювання художніх фантазій. Жива природа, яка завжди поруч з дитиною, їй зрозуміла і близька. А ще жива природа - це рідний край, що його ми вчимо любити своїх малих громадян.






Коментарі