Кримські татари: коли ми повернемось


30 листопада на запрошення Юлії Піскунової (громадська організація "Ветан"), ми з читачами бібліотеки о 18.30 відвідали вінницький обласний молодіжний центр "Квадрат", в якому відбулась презентація документальної вистави за свідоцтвами кримських татар "Кримські татари: коли ми повернемось".

Вистава підготовлена учасниками документального театру "Театр реальних людей", який кілька місяців тому був створений у Вінниці.Такий жанр театру є досить популярним в Європі. У нас, в Україні, він тільки починає розвиватись. Перша вистава "Кримські татари: коли ми повернемось..." розповідає реальні історії життя внутрішньо переміщених осіб - кримських татар, які після анексії Криму переїхали жити у Вінницьку область. Протягом п'яти місяців молодь збирала свідоцтва кримських татар. І на основі їх спогадів підготовили документальну виставу про три періоди з історії кримськотатарського народу: депортацію 1944 року, повернення в Крим початку 90-х та анексію Криму у 2014 році.

Молоді люди - учасники вистави - не є професійними акторами. Але вони цікавляться новими видами театрального митецтва та гострими соціальними питаннями нашого суспільства. Сподіваємось, наступна зустріч з ГО "Ветан" відбудеться у залах нашої бібліотеки.













Коментарі