Сім сходинок до вершин знань 📗📖


В Україні день 1 вересня з давніх-давен - не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів і викладачів це справжнє свято - День знань. З цього дня починається офіційний навчальний рік у всіх навчальних закладах країни. 

Чому новий навчальний рік починається саме в перший день осені? З XV століття новий рік на Русі починався 1 вересня, а всі школи в ті часи були церковними, тому за парти учні сідали саме з церковного нового року. За іншою версією, найважливіші сільськогосподарські роботи закінчувалися саме з приходом календарної осені, тому відпускати на навчання дітей без особливої шкоди для сім'ї можна було саме в цей час. 

В Україні традиціями цього свята, що передаються від покоління до покоління школярами, стали квіти для педагогів, пишні банти першокласників, гучний звук першого шкільного звоника й, звісно ж, найперший урок у навчальному році - «Урок Миру». Ми до цього свята підготували виставку цікавих та корисних видань,якими ви зможете користуватися,відвідавши нашу бібліотеку.


Для учнів молодшої школи стануть в пригоді видання "Читалочка-вируччалочка".Це збірки художніх та пізнавальних творів для позакласного читання.


Хрестоматії та довідники допоможуть розібратися в точних науках а також в мові та літературі.



А ці книжечки стануть помічниками у всебічному пізнанні світу.



Цікаві енциклопедії та довідники є для старших школярів.Неймовірно красиві ілюстрації та корисний матеріал ви зустрінете,прочитавши ці видання.За допомогою таких книг ви зможете стати інтелектуальною та цікавою людиною.


Усім, хто в цей День прийде до навчальних закладів здобувати знання, бажаю досягти своєї мети у житті, знайти взаєморозуміння з викладачами та батьками, зустріти добрих і надійних друзів. А особливо, нашим дорогим першокласникам — ніколи не зупиняйтеся на дорозі Знань, вона цікава і по-справжньому нескінченна! Щасти Вам!

Коментарі