День рідного міста 📗📖


Вінниця - чудове місто у Центральній Україні, яке славиться не тільки багатою історією, але й безліччю відзнаками, якими її неодноразово нагороджували. Декілька разів Вінницю визнавали найкомфортнішим містом в Україні, багато хто називає Вінницю - містом фонтанів, і є ще чимало досягнень, адже нашому місту безперечно є чим пишатися! Команда МоеMisto пропонує вам 10 цікавих фактів про Вінницю. А ти усі знаєш?


  • Місто-столиця. Столицею УНР Вінниця була трохи більше місяця - з 2 лютого по 6 березня 1919 р.
  • Місто, що дбає про планету. У 2015 році Вінниця стала першим містом на пострадянському просторі, яке отримало "Європейську енергетичну відзнаку".
  • Місто рекордів та рекордсменів. Спільне написання картини, сальса у вишиванках, найменше орігамі, найбільша колекція моделей транспорту, найбільший герб "з людей", найбільший коровай, найбільша картина з насіння, наймасовіший дитячий шаховий турнір, найдовший млинець і багато інших най...




  • Місто танцюючих фонтанів. Великі і маленькі, старі та нові, плавучі та пішоходні - у Вінниці нараховується майже два десятка різноманітних фонтанів. Перлиною цієї колекції є світломузичний фонтан "Рошен".






  • Місто неочікуваних знахідок. Перший в Європі пам'ятник легендарному революціонеру Ернесто Че Геварі з'явився у Вінниці в 2008 році, випередевши найвідоміший австрійський монумент на чотири місяці.
  • Місто двоколісних. Саме Вінниця була першим українським містом, що запросило до створення міської велостратегії іноземних експертів. Результат - майже 50 км велошляхів.
  • Місто дизайнерських трамваїв. У Вінниці роблять власні трамваї, дизайн яких розробляли у київському ательє, яке спеціалізується на тюнінгу представницьких авто, зокрема "Бентлі" та "Фераррі".
  • Місто, де комфортно жити. Вінниця чотири рази очолювала опитування "Найкомфортніше місто для життя в Україні", яке проводилося групою "Рейтинг" для міжнародного республіканського інституту.
  • Місто, де "живе" Бог. Водну артерію, що нині має назву Південний Буг, слов'яни нарекли Богом - так вони хотіли підкреслити багатство і родючість землі, по якій вона протікає.
  • Місто, що торкається неба. Щогла вінницької телевежі (354 метри) - є найвищою у світі спорудою такого типу.

Шановні друзі! Ми організували для вас книжкову виставку до Дня нашого рідного міста.Література підібрана для вас допоможе більше ознайомитися з історією Вінниці,природою вінницького краю, історичними пам'ятками та талановитими людьми.









Любіть і бережіть свій рідний край та своє місто!

Коментарі