Різдвяний віночок


Багато традицій у нашій країні запроваджуються лише тому, що вони красиві. А замислюватись над їхньою першопричиною чи символікою у щоденній суєті не особливо доводиться. Так склалось і з різдвяним вінком, який часто купують разом з ялинкою і в основному прикрашають ним двері. 

Насправді з вінком справа не така вже й проста. Круглу форму вінка асоціюють з безкінечністю, з Богом. Вічнозелені хвойні рослини, що використовуються для його виготовлення, символізують вічне життя. Значення мають також кольори, якими прикрашають виріб. До речі, у різних країнах вінок сприймається як знак того, що у домі раді гостям. Втім, в умовах багатоквартирних будинків вінки найчастіше розміщують на внутрішній стороні дверей, тому зовні ніхто і не здогадається, що його кличуть в гості. Дзвіночки на різдвяних вінках покликані відганяти злі сили. 

У древніх слов'ян вінок імовірно символізував безкінечність роду і захист від темних сил. У грецькій міфології вінки пов'язані з богами Олімпу. Kожна традиція має під собою підґрунтя і символізм, про які варто пам'ятати, упроваджуючи древні символи у щоденне життя. Сьогодні ми виготовляли паперові віночки для своєі родини.Робили діти віночки з величезною любов"ю




Коментарі