Рідна земле, моя Україно! Знаю житимеш ти у віках!



24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла історичний документ виняткового значення для долі українського народу - Акт проголошення незалежності України. У цьому документі говорилося: "Виходячи із смертельної небезпеки, яка нависла над Україною у зв'язку з державним переворотом в СРСР 19 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами, здійснюючи Декларацію про державний суверенітет України, Верховна Рада урочисто проголошує незалежність України та створення самостійної української держави - України. Територія України є неподільною і недоторканною. Віднині на території України мають чинність винятково Конституція і закони України. Цей акт набирає чинності з моменту його схвалення". За цей Акт проголосувала абсолютна більшість депутатів Верховної Ради. УРСР перестала існувати. На карті, світу постала нова самостійна держава - Україна, яку потім визнали всі країни світу.



В цьому році ми відмічаємо 30-річчя створення нашої держави. До цього свята бібліотекарі презентують книжкову виставку " Рідна земле,моя Україно! Знаю житимеш ти у віках!"


Сьогодні наші користувачі ознайомилися з цікавими матеріалами до Дня незалежності.




Пізнавальною і цікавою була розповідь про незалежність нашої держави та важкий шлях боротьби нашого народу за незалежність.




 
Ми щиро вітаємо всіх з прийдешнім святом і запрошуємо ознайомитися з матеріалами виставки!



 












 

Коментарі