Його стежина мудра й нелегка


Вдячні нащадки гідно зберігають пам'ять про українського поета-гумориста, сміхотворця і патріота Анатолія Гарматюка, і культивують щирий і непідкупний український народний гумор, що завжди вселяв оптимізм нашій нації, і дозволяв достойно переносити усі бурі, що проносилися над українською землею. До дня народження відомого гумориста та нашого земляка в бібліотеці-філії №14 проведено літературну годину "Його стежина мудра й нелегка". Ми розповіли нашим читачам про творчість автора та познайомили з його літературною спадщиною.



Анатолій Гарматюк - лауреат літературних премій імені Степана Олійника, імені Микити Годованця, імені Степана Руданського, один з переможців Першого республіканського фестивалю гумору і сатири. Вишневі усмішки” (1980р.), неодноразово був переможцем республіканського конкурсу на кращі літературні твори для естради. У 2001 році став одним з переможців Всеукраїнського конкурсу „Байка-2001”. Нагороджений Грамотою Президії Верховної Ради України (1986). Залишена ним величезна літературна спадщина уклалася у 10 томів, які повністю упорядковані, систематизовані й підготовлені до видання. В них увійшли віршовані та прозові гумористично-сатиричні твори, праці з літературознавства та мовознавства, журналістика та публіцистика, епістолярна спадщина, аналітично-бібліографічні матеріали.



А нашим маленьким читачам ми презентували книжечку Анатолія Гарматюка "Чому півні кукурікають"


На сьогодні у м. Вінниці з 2007 р. щороку проводиться конкурс гумору і сатири "Вінницька гуморина" ім. А.П. Гарматюка, а в Барському районі проводиться районний конкурс юних гумористів "Усміхніться, люди добрі!" імені А. Гарматюка. Багато віршів, зокрема гумористичних поет присвятив рідному Поділлю.

Коментарі