Зима, що нас змінила


20 лютого - День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
«Небесна Сотня» — прийнята в Україні збірна назва загиблих 104 протестувальників, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Євромайдану (Революції Гідності) у грудні 2013 — лютому 2014 року. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». Подвиг Героїв Небесної Сотні надихнув на боротьбу з російською агресією сотні тисяч українців. І ми схиляємо голови, віддаючи глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу рідної землі. Вічна пам’ять і слава Героям! Вони не вмирають, а навічно залишаються нашою славою та небесними захисниками України! Сьогодні ми не повинні зрадити тих, хто зробив мужній крок до самопожертви та безсмертя! Ми відповідальні перед ними, перед собою та перед нашими дітьми за долю і майбутнє нашої країни! Слава Україні!


Напередодні Дня Героїв Небесної сотні ми організували презентацію відкритого перегляду літератури "Зима, що нас змінила".





Література на виставці розрахована на широкий загал читачів. Як дорослим, так і молодшим школярам цікаво було послухати розповідь бібліотекаря про події на майдані 2014 року. А книги про героїв Революції Гідності зацікавили читачів.


«Небесна Сотня» - це 104 загиблих героїв. Герої не вмирають!

Коментарі